Vil ha flere narkomane barn: 150 millioner mer til “instukids”

rusmisbruker

Regjeringen vil gi 150 millioner kroner mer i bevilgninger til det statlige barnevernet. Ifølge forslaget til revidert nasjonalbudsjett skal pengene gå til institusjonsplasser.

– Vi øker bevillingen for å øke kapasiteten til institusjonsbarnevernet. I dag mangler vi nok institusjonsplasser til barna med de største behovene. Regjeringen vil derfor øke tallet på plasser for barn i denne målgruppen. Dette arbeidet kan ikke vente, derfor prioriterer vi nå midler i revidert nasjonalbudsjett, sier barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp).

Det haster altså å få tak i flere barn og plassere dem på barnevernsinstitusjonene hvor mange av dem blir narkomane, slik NRK-serien Instukids har dokumentert. Og regjeringen har tydeligvis i tillegg langsiktige planer;

Regjeringen forplikter seg også til å bygge opp flere statlige plasser for ungdommer med store og sammensatte behov enn det som tidligere er planlagt. Dette vil føre til økte kostnader i 2025 på om rundt 60 millioner kroner.

– Bufetat har bistandsplikt, og må tilby et egnet tiltak når kommunene mener et barn eller en ungdom har behov for tiltak utenfor hjemmet, sier Toppe.

Om skribenten: Media

Nyheter fra medier som NTB, NRK, TV 2, Dagbladet og VG samt sosiale medier som Facebook, Instagram og YouTube om barnevernet.

Anbefalt for deg