Video: Snorre Ottemo Nordby, er barnevernet hevet over Grunnloven?

hans anton kristiansen

Grunnloven tror vi står sterkt, det er den vi feirer på 17. mai. Kanskje er det vår barnetro som blir angrepet? Ikke i det hele tatt, det er vår frihet og vår trygghet til sikkerheten i rettsvesenet som er under angrep.

Grunnloven § 96 som blir nevnt i denne videoen: “Ingen kan dømmes uten etter lov eller straffes uten etter dom. Enhver har rett til å bli ansett som uskyldig inntil skyld er bevist etter loven”.

Som nærmest er et plagiat ifra Verdenserklæring For Menneskerettigheter Artikkel 11.

Barnevernet hevet over FN?

Så det advokaten sier rett ut, er faktisk at det er andre lover som kan overkjøre FNs Menneskerettigheter.

Så kan barnevernet bare påstå noe uten å bevise det, og det blir tatt for god fisk? Hvor ble det av rettssikkerheten? Hvor ble det av personlige konsekvensene til den ansatte som det gjelder? Han sier det selv, at det er straffbart å lyve i retten. Men er det andre lover som gjelder for barnevernet? Da flyr hele Grunnloven ut av vinduet og døren til anarkiet står på gløtt. Alt for å redde seg selv og sitt ego.

Den empatiske evnen svinner hen, for taperne som er meg og deg, skal ikke tenkes på når et maktorgan og pengene som er i sving skal reddes.

Man kan sikkert diskutere i lange nattetimer om det er barnevernet sin feil som utfører slike handlinger eller om det er rettsvesenet og systemet som lar det skje det er noe galt med.

Alt er ikke svart hvit. Selv om man har muligheten til å stjele solbriller å slippe unna med det. Så betyr det ikke at man skal gjøre det. På samme måte så blir det feil å legge hele skylda på systemet når barnevernsansatte ser sitt snitt å utnytte et smutthull i systemet.

Hvem er det da egentlig som gjør feilen?

Om skribenten: Hans Anton Kristiansen

Youtuber og Tiktoker som dekker feltene narsissisme og barnevern. Driver Facebook-gruppen Erfaring om narsissisme.

Anbefalt for deg