Video: Sakkyndig psykolog mistet oppdrag etter kritikk av barnevernet

youtube

Podcasten Snakk med Silje hadde nylig den sakkyndige psykologen Heidi Wittrup Djup som gjest. Heidi er for de fleste kanskje mest kjent som den sakkyndige psykologen som mistet oppdrag etter å ha kritisert barnevernet.

Heidi er en erfaren og samfunnsengasjert psykologspesialist som jobber ved Klinikk for Krisepsykologi i Bergen, som redaktør i Tidsskrift for Norsk Psykologforening og har en bistilling som universitetslektor ved UiB.

LES OGSÅ:  Avsløring: Barnesakkyndig kommisjon har aldri godkjent noen rapporter

I denne episoden snakker Silje og Heidi om hennes opplevelser og refleksjoner rundt dagens barnevernssystem, problemet med new public management, hvordan det er for henne som psykologspesialist å være samfunnsdebattant og hennes erfaringer med å ta oppdrag som sakkyndig i barnevernssaker og erstatningssaker.

LES OGSÅ:  Stendi søker samiske fosterhjem

Psykologene diskuterer også hvordan psykologer bør være ydmyke for at dagens praksiser og prosedyrer i noen sammenhenger kan påføre andre mennesker mer lidelse og skade enn det er til hjelp, selv om man har gode intensjoner og hensikter. Psykologene ser også på hjelpeapparatet med et kritisk blikk.

Om skribenten: Media

Nyheter fra medier som NTB, NRK, TV 2, Dagbladet og VG samt sosiale medier som Facebook, Instagram og YouTube om barnevernet.

Anbefalt for deg