Video: Gratulerer med dagen!

hans anton kristiansen

Dagen vi feirer Grunnloven, vi kan feire den idag, men vi må allikevel vokte på den resten av året. Slik at den ikke blir tatt for gitt.

2 – 6 vers i vår nasjonalsang forteller at den loven som vi blir styrt etter å skal forholde oss til, har noen før oss kjempet knallhardt gjennom flere hundre år for at vi skal få på plass.

Det vil da være svært lite respektfullt ovenfor våre forfedre at vi kan gå i tog og rope hurra. Men resten av året så skal Grunnloven bli stuet bort som en eller anen nisse som venter på neste års feiring.

LES OGSÅ:  Gratulerer med dagen!

De viktigste paragrafene du kan huske på er:

Grunnloven § 5 Den eneste som loven ikke gjelder er vår konge

Grunnloven § 96 Man er uskyldig til det motsatte er bevist, bevisbyrden ligger alltid på den som anklager.

Grunnloven § 97 Ingen lov har tilbakevirkende kraft, er bare under meget spesielle forhold som gjør at den loven ikke gjelder

Grunnloven § 98 ALLE ER LIKE FOR LOVEN

LES OGSÅ:  Video: - Barna våre er ikke statens barn

Grunnloven § 100 Ytringsfrihet, så lenge man ikke oppfordrer til lovbrudd eller truer med en straffbar handling eller krenker en person så kan man si hva man vil.

Til sist vil jeg minne folket på at selv om vi feirer Grunnloven, så er dette det nermeste man kommer en «Barnas Dag» i Norge.

Det er mange barn som ikke gleder seg til denne dagen, på grunn av sine foreldre, om det er rusmisbruk eller en konflikt om hvem som skal ha barnet idag.

LES OGSÅ:  Kjersti Toppe, er menneskerettighetene bare til pynt?

Samtidig så er det barn og foreldre som er splittet på grunn av barnevernet sine feil. Det er ikke til å stikke under en stol at disse har ikke stort å være glad for akkurat idag. Alle er like for loven, men er noen mer like enn andre kanskje?

Jeg vil med det sende en ekstra stor hilsen til dem som ikke har noe å feire idag, og til resten av folket som har. Gratulerer med dagen!

Om skribenten: Hans Anton Kristiansen

Youtuber og Tiktoker som dekker feltene narsissisme og barnevern. Driver Facebook-gruppen Erfaring om narsissisme.

Anbefalt for deg