Trond Enger ny styreleder i Frivillighet Norge

Frivillighet Norge

Frivillighet Norge er samarbeidsforumet for frivillige organisasjoner i Norge og har over 370 medlemsorganisasjoner. På årsmøtet ble Trond Enger valgt som ny styreleder. Trond Enger er generalsekretær i Human-Etisk Forbund.

– Det sivilsamfunnet vi har i Norge, kunne en ikke vedtatt og skapt. Det er et håndverk det vi driver med. Frivilligheten i Norge burde vært en del av den immaterielle kulturarven. Å bevare denne arven og alt vi vet og kan i frivilligheten, det er den viktigste jobben Frivillighet Norge har, sier Enger i sin tiltredelsestale.

LES OGSÅ:  Vil sikre uavhengige domstoler i Grunnloven

Trond Enger er generalsekretær i Human-Etisk forbund. Han har bred ledererfaring og har tidligere vært generalsekretær for partiet Venstre, 4H Norge, Miljøagentene og LNU – Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner. Han har også lang erfaring fra styrearbeid i frivillige organisasjoner. Han er styreleder i STL – Samarbeidsrådet for tros- og livssynsorganisasjoner, har tidligere vært styreleder i Norsk Studentunion, Miljøagentene og Voksenopplæringsforbundet. Han satt som styremedlem i Frivillighet Norge fra 2005-2011.

LES OGSÅ:  Video: Venstre vil hindre avsløring av barnevernets lovbrudd

Enger tar over etter Kjell Erik Ullmann Øie. Tidligere styreledere har vært Heikki Eidsvoll Holmås, Sturla Stålsett, Helen Bjørnøy, Petter Eide og Sven Mollekleiv.

– Vi er glade for at Enger har takka ja til denne viktige oppgåva på vegner av frivillige organisasjonar i Noreg. Han har brei erfaring og nettverk både frå mange ulike delar av frivilligheten og god kjennskap til politisk arbeid som er viktig for organisasjonen, sier leder av valgkomiteen Magni Hjertenes Flyum.

LES OGSÅ:  Video: Barnevernet på ville veger

Frivillighet Norges årsmøte fant sted i Frivillighetens hus, Christian Krohgs gate 10 i Oslo, 29. mai.

Om skribenten: NTB

NTB er et uavhengig, norsk nyhetsbyrå. NTBs redaksjoner følger nyheter døgnet rundt. NTBs journalistikk er underlagt Vær Varsom-plakaten.

Anbefalt for deg