Sportsvasking: Bufetat sponser Ski-VM Trondheim 2025

vinter idrett

Barnevernet og fosterhjem sliter med et elendig rykte, og stadig færre vil bli fosterforeldre. Nå skal sportsvasking bedre ryktet til Bufetat og fosterhjem i Norge.

Bufetat blir Ski-VM sin første samfunnspartner og håper med dette å øke oppmerksomheten og kunnskapen om fosterhjem, opplyser Ski-VM Trondheim 2025 i en pressemelding.

– Vi ønsker å synliggjøre behovet for gode og trygge oppvekstsvilkår for barn og unge. Vi håper at samarbeidet med Ski-VM 2025 vil øke kunnskapen, og få flere til å bli nysgjerrige på det å være et fosterhjem, sier regiondirektør Anders Sunde i Bufetat.

VM i nordiske grener har aldri tidligere hatt samfunnspartnere. Bufetat blir den første og VM-organisasjonen har som mål å få med ytterligere tre partnere, som alle ivrer etter å gi tilbake til samfunnet gjennom mesterskapet.

LES OGSÅ:  Video: Barnevernet på ville veger

– Avtalen med Bufetat bidrar til en historisk milepæl hvor «samfunnspartner» blir en helt ny og bærekraftig partnerkategori hos rettighetseier Infront, nå og for fremtidige mesterskap, sier VM-sjef Åge Skinstad.

LES OGSÅ:  En melding, og du er barnløs!

Sportsvasking er en betegnelse som brukes når en stat arrangerer, sponser eller tar eierskap til høyprofilerte sportsbegivenheter eller sportsorganisasjoner, i den hensikt å avlede oppmerksomheten fra forhold som den samme staten er under sterk kritikk for, især brudd på menneskerettighetene eller forbrytelser mot menneskeheten, ifølge Store norske leksikon.

Om skribenten: NTB

NTB er et uavhengig, norsk nyhetsbyrå. NTBs redaksjoner følger nyheter døgnet rundt. NTBs journalistikk er underlagt Vær Varsom-plakaten.

Anbefalt for deg