Reddet barn fra institusjon: Folkehelten Oddvar Espegard fengslet!

facebook privat

Myndighetene fengslet Oddvar Espegard onsdag den 12/6 og ble deretter fraktet til Ilseng fengsel!

Tiltross for at han har legeerklæring på at han ikke bør i fengsel. Legen foreslår soning hjemme med fotlenke. Han har store hjerte problemer og bruker derfor pacemaker. Men uansett er det veldig trist at myndighetene bruker ressurser på å arrestere menneskerettighetsforkjempere som kun sier at det er noe galt med systemet, og som griper inn i saker for å hjelpe de som trenger det.

Det utgjør absolutt en trussel mot vår frihet. Oddvar er 71 år gammel, og kjempet for å hjelpe en familie mot norsk barnevern. For meg sier det meg bare en ting, han gjorde det ingen andre sannsynligvis ville ha gjort ved å risikere sitt eget liv for å holde en familie trygg for norsk barnevern.

LES OGSÅ:  Video: Alvorlig korrupsjon i barnevernet, foreldre skremmes til taushet

Da barnevernet allerede hadde splittet den lille familien, tok Oddvar saken i egne hender og hjalp datteren som da bare var 12 år gammel ut av en institusjon. Som var hennes siste plassering med et strengt sikkerhetsregime i Moss, etter fire ulike plasseringer i fosterhjem og beredskapshjem i hele Norge før utflykten fant sted. Hvor Oddvar har bidratt med planlegging og praktiske hjelpemidler, som fluktbil og privatfly. Dette medførte at Oddvar ble dømt til fengsel i 6 måneder.

LES OGSÅ:  Musikkterapi for ungdom i barnevernet

Jenta var livredd politiet. Tvangen som ble utført av barnevernet og politiet da hun ble tatt fra moren under omsorgsovertakelse gjorde at hun ble syk. Alle plasseringene fra beredskapshjem til fosterhjem og institusjon gjorde at hun ble syk. Hun har selv uttalt at hun ikke føler at hun hører hjemme i et fosterhjem og at moren alltid har tatt godt vare på henne, hvor hun også har gitt sterke uttrykk for et dypt savn etter moren.

LES OGSÅ:  – Barnevern og politi må samarbeide bedre

For å si det sånn, Oddvar har et veldig godt hjerte og har kun kjempet for rettighetene til en familie som i dag er gjenforent og lever lykkelig i Polen. Han burde hatt en medalje for å ta kampen, ikke fengsel.

Oddvar er en av de jeg ser mest opp til, for i dagens samfunn er det faktisk ikke mange å se opp til som kjemper mot urettferdighet og brudd på menneskerettighetene. Jeg vil heller være en unormal ungdom fordi jeg ikke oppfører meg som andre ungdommer og har en influencer som forbilde.

Nei, Oddvar er mitt forbilde.

Om skribenten: Tonje Omdahl

Menneskerettighetsforkjemper og barnevernsaktivist.

Anbefalt for deg