Politiet har fått nok: Polititopp refser barnevernet og barnevernsinstitusjoner

politi

Politiet refser innsatsen til barnevernet og barnevernsinstitusjoner og kommer med oppsiktsvekkende opplysninger om hva de opplever under bistandoppdrag, melder TV 2.

– Det er viktig at voksne som ser, hører og erfarer bruker muligheten til å gi en ærlig tilbakemelding på hvordan vi oppfatter situasjonen, sier politiinspektør Linn Hilde Fosso i Innlandet politidistrikt.

Hennes sterke kritikk kommer frem i en høringsuttalelse fra Innlandet politidistrikt i forbindelse med Barnevernsinstitusjonsutvalgets rapport som ble lagt frem i fjor høst.

Utvalget ble satt ned etter Aftenposten avslørte barna ender opp som kasteballer og flyttes fra barnevernsinstitusjon til barnevernsinstitusjon, ifølge TV 2.

Politiet lister i høringen opp en rekke svært urovekkende opplysninger knyttet til:

  • Straffedømte jobber på barnevernsinstitusjonene
  • Barn får tilgang på rusmidler
  • Kompetansen ikke er god nok
  • Misbruk av politiet ved flytting av barn

– Det kan være vi må hente dem ut når de sitter på barnerommet og leker. Dette er fordi barnevernsansatte angivelig har så stor frykt for barnet at de ikke selv tør å gjøre det, sier Fosso til TV 2.

Politiet stiller også spørsmål ved rettsikkerheten til barna. De viser til at politiet etter alvorlige selvmordsforsøk blir bedt om å frata barn mobiltelefonen med makt.

– Vi ber tidvis om bistand til barn helt ned i tiårsalderen, som skal flyttes eller transporteres til ny institusjon. Vi stiller oss undrende til de vurderinger som tidvis finner sted, og er bekymret for hvor dette vil ende, skriver Fosso.

Om skribenten: Media

Nyheter fra medier som NTB, NRK, TV 2, Dagbladet og VG samt sosiale medier som Facebook, Instagram og YouTube om barnevernet.

Anbefalt for deg