Omsorgssvikt i institusjoner: Fagorganiserte slår alarm

fagbladet

Nylig fikk arbeidsgiveren Bufdir en bekymringsmelding om omsorgssvikt fra Fagforbundets regionstillitsvalgte i Bufetat. Tillitsvalgte roper varsku om en prekær situasjon i statlige barnevernsinstitusjoner, ifølge Fagbladet.

– Det er utrolig tøft der ute, vi frykter at flere barnevernsavdelinger skal bryte helt sammen. Avdelinger har allerede blitt stengt på grunn av lite bemanning og sykemeldinger, sier Bjørn Ingar Skogvang, virksomhetstillitsvalgt i Fagforbundet.

LES OGSÅ:  Video: Barnevernet, hvorfor får det fortsette?

– Samtidig ser vi økende grad av vansker med psykisk helse, vold og brannpåsettelser. Det har også vært dødsfall og selvmordsforsøk i institusjonene blant barn og ungdom.

Høy turnover blant ansatte, vanskeligheter med å rekruttere nyansatte, økende sykefravær og stigende overtidsbruk er andre årsaker til krisen.

LES OGSÅ:  Menneskehandel på agendaen hos FNs menneskerettighetsråd

Bekymringen fra de fagorganiserte gjelder rundt 100 avdelinger fordelt på rundt 30 forskjellige sentre, opplyser Fagbladet.

Om skribenten: Media

Nyheter fra medier som NTB, NRK, TV 2, Dagbladet og VG samt sosiale medier som Facebook, Instagram og YouTube om barnevernet.

Anbefalt for deg