Omsorgssvikt: Barnevernet vet ikke engang hvor narkomane barn er!

nrk

Barn og ungdom rømmer fra barnevern, og de ansatte i Barnevernsvakta i Oslo vet ikke engang hvor narkomane barn helt ned i 11-12 årsalderen er, opplyser NRK.

Barnevernsvakta og uteseksjonen leter i Norges hardeste rusmiljø etter barna barnevernet ikke klarer holde rede på. Et flertall av barna de leter etter, er fra andre byer.

LES OGSÅ:  Rune Fardal vil stoppe selvmord i barnevernet - VG vil stoppe Rune Fardal

Barnevernsvakta merker at kapasiteten er pressa. Særlig på institusjoner som skal ta seg av barn og unge med adferdsproblemer. Younas Mohammad-Roe leder barnevernsvakta i Oslo og sier barnevernet ikke prioriterer å finne barna.

– Det er ofte de vi ser har utfordringer knytta til ressurser og kapasitet, for det kan være at de allerede har et et barn de må ivareta på institusjonen. Og så har de ikke nok personale til å sende noen til Oslo for å søke etter barnet som er borte.

LES OGSÅ:  Video: Slik printer du Stopp barnevernet! plakater

Og tendensen er at de narkomane barna som barnevernet har omsorgen for blir stadig yngre.

– Vi hadde eksempler på 11-12-åringer som har rusa seg. Det er hvor foreldrene er superbekymra, naturligvis. Og man har frykta overdose. Det er alvorlige saker, sier Younas til NRK.

Om skribenten: Media

Nyheter fra medier som NTB, NRK, TV 2, Dagbladet og VG samt sosiale medier som Facebook, Instagram og YouTube om barnevernet.

Anbefalt for deg