Pedofili

offer

Psykolog siktet for seksuelle overgrep

En mannlig psykolog i Østfold er siktet for å ha begått flere seksuallovbrudd mot barn og ungdom, opplyste politiet i en pressemelding nylig. -... Les mer »
politi

Ansatt ved institusjon siktet for overgrep mot fire jenter – En tok selvmord

En tidligere ansatt mann ved en barnevernsinstitusjon på Østlandet er siktet for flere seksuallovbrudd. Mannen er siktet for fire lovbrudd mot til sammen fire... Les mer »
kk

Barnevernet – En lang historie om overgrep

Tvangssterilisering av tatere, deportasjon av jøder, krenkelser av samer og sigøynere, lobotomeringer, barnehjem. Norges tradisjon innen krenking av menneskerettigheter er horribel. Og lang. Man... Les mer »
bbc

Video: BBC dokumentarfilm om pedofili i barnevernet 

Lanseringen av dokumentarfilen Stopp barnevernet! nærmer seg. Vi varmer opp i ventetiden med et tilbakeblikk på BBC dokumentarfilmen Norway's Silent Scandal om pedofili i... Les mer »
elden

Tapte bekymringsmeldinger til barnevernet

Hele formålet med barnevernloven er å sikre at barn og unge som lever under skadelige forhold skal få nødvendig hjelp. Systemsvikten som er avdekket... Les mer »
barnevernet dreper

Ødelagte liv: Slik får man erstatning fra barnevernet

I de tilfeller hvor foreldre eller pårørende er i live etter å ha blitt utsatt for barnevernet kan man kreve erstatning for "omsorgen" barnet... Les mer »
aftenposten

Slik finner du en god advokat til din barnevernssak

Det finnes mange gode advokater å velge mellom i Norge. Som utsatt for barnevernet har man krav på gratis advokat i alle faser av... Les mer »
visa

Frelsesarmeen vil tjene penger på fosterhjem

Norge har flere ganger antall omsorgsovertakelser enn Sverige og Danmark, selv med samme lovgivning. Da bør vel fokuset være å stoppe ulovlige omsorgsovertakelser, ikke... Les mer »
rune fardal

Video: Derfor svikter barnevernet

Profesjonelle fagfolk og leger søker bredt for å finne svar på årsak til en tilstand, barnevernet er mest opptatt av å søke bekreftelse på... Les mer »
rune fardal

Video: Barnevernet, hvorfor får det fortsette?

I årevis er det avslørt at barn i barnevernet sviktes og at barn dør ukentlig. Den ene undersøkelsen etter den andre dokumenterer alvorlig svikt,... Les mer »