Menneskehandel

unio

Får aldri nok: Unio vil ha mer penger til barnevern

Regjeringen foreslår i Kommuneproposisjonen som nylig ble lagt fram å øke bevilgningene til kommunesektoren neste år. Det kommer imidlertid ikke mer penger til kommunene... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Vil flytte rusbehandling av barn fra barnevern til helsevesenet

Sykehusene skal få ansvaret for rusbehandling av barn og unge, i stedet for barnevernet. Det bekrefter helseminister Jan Christian Vestre, opplyser NRK. – Flere... Les mer »
elbil

Samvær: Velg rett ladekabel type 2 til elbilen

Å komme seg til og fra samvær er kritisk for foreldre som har fått fratatt barn, og bruker du elbil er det viktig å... Les mer »
vid

Skal forske på barn og unge i institusjoner

VID vitenskapelige høgskole har fått 30 millioner kroner fra Forskningsrådet til å forske på barn og unge i utsatte situasjoner og deres bevegelser mellom... Les mer »
rusmisbruker

Vil ha flere narkomane barn: 150 millioner mer til “instukids”

Regjeringen vil gi 150 millioner kroner mer i bevilgninger til det statlige barnevernet. Ifølge forslaget til revidert nasjonalbudsjett skal pengene gå til institusjonsplasser. –... Les mer »
frifagbevegelse

Her øver barnevernet på overgrep mot barn

Mange barn er tatt av barnevernet på ulovlig grunnlag og vil naturligvis hjem. Istedenfor tilbakeføring øver ansatte i barnevernet på barnevernsinstitusjon på å fysisk... Les mer »
isolering

Tre av fire vil ikke bli fosterhjem igjen

Nær to av tre fosterforeldre er usikre eller kan ikke anbefale andre å bli fosterhjem, og kun én av fire fosterforeldre ville blitt det... Les mer »
nrk

Video: Instukids på NRK viser hvordan barnevernet lager narkomane

NRK Brennpunkt har nå lansert serien Instukids. NRK beskriver serien slik: De kom for å få hjelp, men ble rusavhengige. Barn og unge forteller... Les mer »
rune fardal

Hjelpersyndromet i barnevernet

Barnevernskonsulenter og saksbehandlere i barnevernet skal hjelpe barn og familier. Men hva skjer når barna og familiene ikke er hjelpeløse og ikke vil ha... Les mer »
oslomet

Ny studie: Å jobbe i barnevernet påvirker den psykiske helsen

49,5 prosent av ansatte i barnevernet opplevde emosjonelt stress på et nivå som indikerte at de kunne ha behov for profesjonell hjelp. I en... Les mer »