Lovbrudd

dommer

Menneskerettigheter: Staten må betale oppreisning for brudd

Staten har erkjent sitt ansvar for å gi oppreisning til tidligere innsatte som har opplevd brudd på menneskerettighetene. Høyesteretts storkammer fastslo i mars at... Les mer »
rettssak

Heidi Tendenes ny partner hos Elden Advokatfirma

Advokat Heidi Tendenes er tatt opp som partner i Elden Advokatfirma, og blir en del av Stavanger-kontoret. Tendenes ble uteksaminert fra Universitetet i Bergen... Les mer »
stortinget

Vil sikre uavhengige domstoler i Grunnloven

Tirsdag 21. mai behandler Stortinget 13 grunnlovsforslag. Ett forslag er ventet å bli vedtatt, og dette skal gi bedre sikkerhet for uavhengige domstoler i... Les mer »
rune fardal

Video: Venstre vil hindre avsløring av barnevernets lovbrudd

Venstrepolitikerne Grunde Almeland, Abid Raja og Ingvild Wetrhus Thorsvik kom 5.1. 2023 med et representantforslag som skulle hindre at barn og foreldre fikk ytre... Les mer »
hans anton kristiansen

Video: Gratulerer med dagen!

Dagen vi feirer Grunnloven, vi kan feire den idag, men vi må allikevel vokte på den resten av året. Slik at den ikke blir... Les mer »
lovtekst

Manglende uavhengighet i det norske rettssystemet

Norske dommere klager over manglende uavhengighet i det polske rettssystemet. Men hva med vårt eget? Her er en liten smakebit. Daværende justitiarius i Høyesterett,... Les mer »
isolasjon

Hva slags foreldreskap tilbyr barnevernet?

Norge har blitt dømt i EMD for å gi for lite samvær. Hva slags foreldreskap tilbyr barnevernet foreldre som har blitt fratatt omsorg for... Les mer »
frifagbevegelse

Her øver barnevernet på overgrep mot barn

Mange barn er tatt av barnevernet på ulovlig grunnlag og vil naturligvis hjem. Istedenfor tilbakeføring øver ansatte i barnevernet på barnevernsinstitusjon på å fysisk... Les mer »
rusmisbruk

Foreldre på rusmøte: – Barnevernet kjørte datteren vår til Oslo for å ruse seg

I flere nettsaker og Brennpunkt-dokumentaren Instukids har NRK avslørt hvordan mange barn ender som rusavhengige i barnevernet. Etter avsløringene har regjeringen lagt fram en ny... Les mer »
rune fardal

Video: Oddvar Espegard reddet barn fra et ødelagt liv

Oddvar Espegard bisto en familie som ville bort fra Norge. For det ble han straffet. I dag er den samme institusjonen under etterforskning for... Les mer »