Ny nettside lansert: StoppBarnevernet.com eksponerer lovbrudd

stopp barnevernet

Det er med skrekkblandet fryd at nettsiden StoppBarnevernet.com endelig er online. Det har tatt lang tid å designe den, mest fordi det er så mange personer og grupper med ulik informasjon man ønsker offentliggjort.

Hvorfor er det skrekkblandet fryd, alle er vel interessert i at kritikkverdige forhold blir belyst slik at man kan rette opp i det? Jeg tenker naturligvis på historiens groveste drittpakke mot hedersmannen Rune Fardal som rett og slett ønsker hjelpe barn, og barnevernsofferet Tonje Omdahl som har blitt trakassert av politiet og forsøkt fengslet for å eksponere lovbrudd i barnevernet.

Og ikke minst Marius Reikerås som har kjempet en årelang kamp for rettferdighet mot Norge i EMD. Når man ser hvordan helt vanlige folk blir krenket av barnevernet og angrepet av regimet for bruke sin ytringsfrihet har vi et problem som nasjon. Det er også et dilemma for gamle medier som papiraviser, radio og TV som får pengestøtte av staten, men samtidig har som oppgave å formidle skandalene i barnevernet.

Når man ser på alle dødsfallene i barnevernet, se bare på Shada-saken for eksempel, så er prosjekt som StoppBarnevernet.com noe mange kvier seg for å bidra til. Men sånn sett er det vel nettopp derfor man må eksponere lovbrudd, for å lære av dem. Personlig er jeg ihvertfall imot at så mange barn dør i barnevernet, så det er vel snarere en plikt, en prinsippsak.

Det er uten tvil utfordrende å arbeide med webdesign i samspill med advokater, jurister, menneskerettighetsaktivister og andre. Men nå er jobben gjort, og jeg vet at et team av advokater og frivillige nå står klare for å hjelpe ofrene til å fortelle om sine erfaringer med saksbehandlere, kommuneadvokater, barnevernsnemnder, sakkyndige psykologer og dommere.

Dessuten har man jo nå muligheten til å få vite om responsen fra ansvarlige som ordførere, kommunedirektører og andre på lovbruddene. Kanskje det gjør det lettere for myndigheter og politikere i Norge og andre land å forstå hvorfor så mange barn sendes hjem i kister og gravlegges etter å ha møtt døden barnevernet.

Så jeg håper folk forstår at det er ikke uten risiko eller kostnad å designe StoppBarnevernet.com, og at det er nødvendig. Jeg ber om at folk rundt i landet kan støtte arbeidet mitt ved å trykke denne linken her. Det kan fort hende jeg trenger all den hjelpen jeg kan få.

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er forfatter, journalist og podcaster. Medlem av International Association of Independent Journalists.

Anbefalt for deg