Ny masteroppgave: Man får “pretty privilege” i rettssaker

eu europaparlamentet

Advokatbladet har nylig referert konklusjonene i Sophie Sørensens masteroppgave, hvor hun konkluderer med at vakre mennesker drar fordeler av sin skjønnhet når det kommer til rettens behandling av dem.

Sørensens masteroppgave (Skjønnheten og Udyret: En kriminologisk studie av tiltaltes utseende og rettssikkerhet, Institutt for kriminologi og rettssosiologi (IKRS) ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo, vår 2024, fokuserer på hva slags rolle tiltaltes utseende — og særlig attraktivitet, har å si for rettsapparatet, melder Utenfilter.no.

LES OGSÅ:  Tapte bekymringsmeldinger til barnevernet

Sørensen har undersøkt seks forsvarere og dommeres svar på et batteri av spørsmål om ulike temaer. Hennes konklusjon er som følger: “Tiltaltes utseende ser ut til å ha tilsvarende betydning i rettssalen, som ellers i samfunnet”.

LES OGSÅ:  Video: Alvorlig korrupsjon i barnevernet, foreldre skremmes til taushet

At overfladiske ting som utseende til personer vektlegges av dommere burde bekymre alle som er opptatt av rettssikkerhet i Norge.

Om skribenten: Media

Nyheter fra medier som NTB, NRK, TV 2, Dagbladet og VG samt sosiale medier som Facebook, Instagram og YouTube om barnevernet.

Anbefalt for deg