NRK-podkasten Mysteriet Adam: Rundlurte barnevernet

nrk

NRK-podkasten om den mystiske gutten på Marienlyst skole vekker voldsom interesse hos publikum. Det har ført til at Historier fra virkeligheten tronet øverst på Podtoppen.no med soleklar margin.

Vanligvis når man hører om barnevernet er det barn og foreldre som blir rundlurte av barnevernet, men denne historien er annerledes, denne gangen ble barnevernet rundlurt.

I lang tid har NRK-journalistene Trude Lorentzen og Askild Matre Aasarød dykket inn i den utrolige historien om «guttekvinnen» som rundlurte lærere, klassekamerater, barnevern og politi i Norge høsten 2007.

Ingen dokumentarpodkaster fra NRK har hatt så høye tall tidligere som Mysteriet Adam. De tre første episodene av podkastserien var i snitt lasta ned ca 130.000 ganger på en uke. Det er rekord for dokumentarinnhold, med tre episoder tilgjengelig og alt kun publisert i NRK Radio.

Forkledd som tenåringsgutt med saggebukse og skateboard ble hun fulgt til første skoledag på Marienlyst skole i Oslo av to innleide «foreldre». Adam spilte Bach uten noter på piano og løste avanserte matematiske ligninger, men fremsto også som et lidende barn, med urovekkende tegninger og rare anfall i timene.

Etter en dramatisk forsvinning og en politijakt gjennom hele Norge ble han pågrepet i Tromsø – og avkledd som voksen dame! «Adam», med barbert hode og flatbandasjert bryst under hettegenseren, er egentlig 33 år gamle Barbora Skrlova.

Den spektakulære plot-twisten er bare starten på opprullinga av en av Norges, og kanskje Europas, aller underligste kriminalsaker. Det er nemlig ikke første gang denne kvinnen kler seg ut som barn. Og heller ikke første gang hun er på rømmen fra politiet.

I Mysteriet Adam rulles hele historien om Adam/Barbora opp, og også de som husker saken fra norske medier vil få høre nye og sjokkerende opplysninger.

Om skribenten: NTB

NTB er et uavhengig, norsk nyhetsbyrå. NTBs redaksjoner følger nyheter døgnet rundt. NTBs journalistikk er underlagt Vær Varsom-plakaten.

Anbefalt for deg