NRK-serien Instukids og en rekke andre skandaler gjør at de fleste kvier seg for å jobbe med barnevern og på barnevernsinstitusjoner. Nå satser Stendi barnevern på en rekrutteringskampanje.
Stendi barnevern har driftet barnevernsinstitusjoner siden 1991, og har i dag avdelinger over hele landet, med plass til ca. 140 barn og ungdommer totalt. For å drifte avdelingene er det stadig behov for å rekruttere miljøterapeuter.
– Våre medarbeidere fremhever ofte nærheten til våre beboere, korte beslutningsveier og gode utviklingsmuligheter som noe av det aller beste ved å jobbe hos oss, sier avdelingsdirektør i Stendi barnevern, Mona Andersen.
– Derfor vil vi fange oppmerksomheten til mulige miljøterapeuter ved å spille på vår evne til å snu oss raskt og få ting gjort, med god kvalitet. Vi gjør det ved å vise konsekvensen av det motsatte, med en god dose humor og overdrivelse i en kampanje i sosiale medier.
Stendi har tidligere vunnet både ANFOs Magnet Awards for beste stillingsannonse, og prisen for årets mest inkluderende stillingsannonse, på The Hunt i år – arrangert av Finn.no.
Trår til når det er krise
Stendi har en lang historie med å stille opp og etablere tilbud raskt når det oppstår behov, med kompetanse og høy kvalitet. Stendi barneverns historie startet i 1991, da Barnevernsenteret ble etablert. Stendi barnevern har også utviklet tilbud spesielt rettet mot unge med spiseforstyrrelser, eller med skadelig seksuell adferd (SSA). I Oslo har Stendi en egen barnevernsavdeling for barn og unge som er hørselshemmede.
Bare i løpet av de siste par årene har Stendi barnevern etablert flere nye avdelinger, for å dekke opp for økende etterspørsel fra det offentlige barnevernet. I tillegg er det etablert til sammen 40 plasser for enslige mindreårige asylsøkere, med behov for et trygt sted å bo i Norge.
Historikk med nyskaping og utvikling
Stendis historie har mange eksempler på nyskapende tiltak til det beste for brukere og beboere. Det har vært musikk og revytilbud til ungdom innen barnevern og velferdstiltak med rot i gårdsdrift gjennom samarbeid med «Inn på tunet». Stendi er nå ute av eldreomsorgen, men var i sin tid først ute med generasjonsmøter og demenskor på sykehjem.
– Vi mener litt ubeskjedent at vi er en veldig god arbeidsgiver for omsorgsarbeidere innen mange utdannelser og yrker. Vi passer for miljøterapeuter som vil skape nye og bedre tilbud til de som mottar omsorg, og samtidig ønsker å utvikle seg, og ta mer ansvar.
Stendi har blant annet et samarbeid med VID om et lederutviklingsprogram som gir 15 studiepoeng for alle som er eller har ønske om å bli avdelingsledere. Denne høsten begynner det fjerde kullet på dette lederprogrammet. Når de er ferdige om et år har 100 avdelingsledere gjennomført videreutdannelsen i ledelse innen omsorgstjenester og barnevern.
Fra miljøarbeider til direktør
Mona Andersen fremhever mulighetene for å ha en karriere internt i selskapet, og er selv et godt eksempel på akkurat det. Hun startet som miljøarbeider i 1991, og har siden ledet avdelinger, regioner og nå hele divisjonen Stendi barnevern, med nærmere 100 avdelinger over hele landet.
Svært mange av Stendis avdelings- og regionledere har en tilsvarende historie i selskapet.