Halvparten strøk på juss i barnevern

utdanning

46 prosent strøk da 300 studenter på master i barnevern hadde nasjonal deleksamen om rettsanvendelse i barnevernet, opplyser Dagsavisen.

300 masterstudenter i barnevernfag hadde nasjonal deleksamen i rettsanvendelse i barnevernet 6. desember 2023. Nå foreligger sensuren, og den viser 46 prosent stryk på eksamenen, som ble vurdert etter bestått/ikke bestått, ifølge fagbladet Khrono.

LES OGSÅ:  Dagen da naboen sluttet å hilse

Ved OsloMet strøk 56 prosent av studentene

Julia Köhler-Olsen er professor i rettsvitenskap ved Institutt for sosialfag ved OsloMet. Hun er en av tre vitenskapelig ansatte som har ansvaret for undervisningen på emnet rettsanvendelse i barnevernet ved universitetet.

LES OGSÅ:  Hjelpersyndromet i barnevernet

– Da tallene kom, var jeg i sjokk. Jeg er rett og slett litt lei meg. Mange her på huset forsøker å finne en forklaring, sier Köhler-Olsen til Fontene.

Hun forteller at de ennå ikke har hatt tid til å evaluere hva som gikk galt.

LES OGSÅ:  Avsløring: Hemmelig samarbeid mellom dommere og barnevern!

– Strykprosenten er selvsagt altfor høy, og flere av institusjonene har mye å jobbe med, sier direktør Kristin Vinje i Nokut til Khrono.

Om skribenten: Media

Nyheter fra medier som NTB, NRK, TV 2, Dagbladet og VG samt sosiale medier som Facebook, Instagram og YouTube om barnevernet.

Anbefalt for deg