Far frikjent for voldsanklager

elden

En far er frikjent for anklager om å ha slått sin sønn. – Han er svært lettet over å bli trodd, sier advokat Sara Marie Moreno-Endreson i Elden Advokatfirma.

Påtalemyndigheten mente faren slo sønnen på vei til barnehagen. Det var Oslo tingrett ikke enig i. Retten hadde problemer med å se for seg hvordan han kunne ha slått sønnen i en trappeoppgang mens han bar sønnen på høyre arm samtidig som han bar sekkene til sine to barn i venstre hånd.

– Min klient har vært utsatt for en enorm påkjenning ved å bli tiltalt for vold mot sitt eget barn. Han ønsker nå å legge saken bak seg, sier advokat Sara Marie Moreno-Endreson i Elden Advokatfirma.

Det eneste vitnet var en politibetjent på fritida som observerte faren og barna gjennom et kikkehull i en leilighetsdør da de bevegde seg i trappeoppgangen. Retten mener at politibetjenten kan ha misforstått situasjonen.

Barnevernet, som automatisk kobles på i slike saker, uttalte at de har ingen bekymring i saken. Og det er gode nyheter, for ofte hopper bare barnevernet over til neste falske påstand for å overta omsorgen for barnet.

Om skribenten: NTB

NTB er et uavhengig, norsk nyhetsbyrå. NTBs redaksjoner følger nyheter døgnet rundt. NTBs journalistikk er underlagt Vær Varsom-plakaten.

Anbefalt for deg