Eksponering: Barnevernet anmelder foreldre men annonserer barna selv!

kk bodøposten

Barnevernet i Trondheim har anmeldt flere foreldre som utleverer barn tatt av barnevernet på nett. – Dette følges godt opp fra politiets side, sier oppvekstdirektøren til lokalavisen Adressa.

Men når barnevernet selv eksponerer og til og med annonserer barn til potensielle fosterforeldre, anmelder de selvsagt ikke seg selv, ifølge Bodøposten.no.

Barnevernet la ut Eline (som da var 14) fra TV-programmet «Norges tøffeste» på TV 2 i en annonse på internett: – Jeg ble reklamert for som en adopsjonshund, sier hun.

Menneskehandel

I Elines annonse kunne man lese navn, øyenfarge og interesser. Som en vare man kjøper på nett, følte den unge jenta, opplyser KK.no.

– Jeg ble lagt ut på en nettside, litt på samme måte som når du skal adoptere en hund. Der sto navnet mitt, hvilken øyefarge jeg hadde, og interessene mine. Så kunne fosterhjem velge ut ifra det, noe som ga meg skikkelig fnatt. Jeg ville ikke bli valgt ut som en vare man kjøper på nett, sier hun til KK.

Om skribenten: Media

Nyheter fra medier som NTB, NRK, TV 2, Dagbladet og VG samt sosiale medier som Facebook, Instagram og YouTube om barnevernet.

Anbefalt for deg