Barnevernet dreper: Mathilde Hellum fra Instukids døde av overdose

facebook

Mathilde Hellum (21) kjente tvillingene Mina og Mille (16) som døde av en overdose i januar 2022. Mathilde jobbet for bedre forhold for barnevernsbarn på institusjon. Mens NRK-serien Instukids ble spilt inn, døde hun selv av en overdose.

NRK-serien Instukids beskriver hvordan barnevernet gjør norske barn og ungdommer til narkomane på barnevernsinstitusjoner. Mathilde ble selv narkoman på barnevernsinstitusjon og er med i Instukids.

– Det er vondt å se mange av disse klippene nå og å få høre fortellingene hun her har delt. Men samtidig er det utrolig fint å vite at Mathilde fremdeles setter sitt avtrykk på verden, og å vite at stemmen hennes fremdeles bærer godt, skriver moren Cathrine Bang Hellum på Facebook.

Mathilde Hellum holdt foredrag og hadde møter med statsministeren, helseministre, kunnskapsministre og barneministre. Hun var i mange titalls møter med stortingspolitikere fra Familiekomiteen, Justitskomiteen, Utdanningskomiteen og Helsekomiteen, opplyser Forandringsfabrikken.

Mathilde holdt også foredrag og var i dialoger med ansatte hos Riksadvokaten, Sivilombudet, Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM), dommere, statsadvokater, statsforvaltere, Barneombudet, organisasjoner og advokater.

Mathilde holdt i tillegg foredrag for tusenvis av barnevern- og psykologistudenter på de fleste utdanningsinstitusjonene i landet.

Alt til ingen nytte.

Hun ble funnet død på en benk på Grønland i Oslo i november 2023, bare 21 år gammel, opplyser NRK.

Om skribenten: Media

Nyheter fra medier som NTB, NRK, TV 2, Dagbladet og VG samt sosiale medier som Facebook, Instagram og YouTube om barnevernet.

Anbefalt for deg